Cum alegem jucaria preferata?

       
Alegerea unei jucarii potrivite este mult mai usoara decat ai crede. Trebuie doar sa ai timp sa cauti si sa ai in vedere urmatoarele: cui ii este adresata jucaria, tinand cont de varsta copilului, daca este baiat sau fetita, de interesele sale si cum va fi folosita aceasta. Unele jucarii reprezinta doar simple modele de joaca, iar altele stimuleaza dexteritatea, gandirea, capacitatile sociale si dezvoltarea gandirii.                                           Jucariile sunt pentru distractie, dar pot juca un rol pozitiv in dezvoltarea educatiei, capacitatilor sociale, emotionale si fizice ale copilului. Cele mai acceptate teorii asupra comportamentelor de joaca ale copiilor se focalizeaza asupra influentei extrem de puternice pe care acestea o au asupra capacitatilor de dezvoltare. 
       Joaca este una dintre modalitatile primordiale in care copiii dobandesc capacitati noi si uneori complexe. Prin intermediul jucariilor copiii interactioneaza cu obiecte, distrandu-se, dar in acelasi timp dezvoltandu-si capacitati motorii si cognitive deosebit de importante in copilaria timpurie.
      Ce inseamna joaca? In ce fel afecteaza ea dezvoltarea copilului? Jucandu-se impreuna cu un adult, copilul este ajutat sa isi dezvolte capacitatea de interactionare cu alti indivizi si, de asemenea, sa isi dezvolte limbajul. 
        Animalele de plus sau altfel de materiale moi ajuta copiii sa faca tranzitia de la dependenta primordiala de parinti, la joaca independenta caracteristica copilariei timpurii. Jucariile ii fac pe copii sa inteleaga ca au puterea sa controleze mediul inconjurator, cel putin temporar.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"Tiara"- crema de zi si noapte

Argila albastra